Dedikerede Odder borger app, samfund, sammenhold og lokale indsatser

Efter at have kigget på en masse sociale medier og hjemmesider, har jeg personligt fundet ud af hvor svært det er at samle information om dit lokalområde og have et sammenhold med dine naboer.

Jeg føler det ville være en rigtig god ide at have en borger app, hvor du som borger i Odder Kommune kan få information om blandt andet, lokale butikker, klubber, foreninger, arrangementer og vigtige nyheder.
Jeg har set rigtig mange opslag på sociale medier med folk der spørger om Odder har en vis slags butik, klub eller forening og jeg har snakket med en del af ejerne af mange små butikker som har svært ved at finde kunder, fordi de simpelthen ikke ved at de findes.

Appen ville også give god mulighed for at lave lokale indsatser, såsom gade kasser med en affalds spand, koste, skovle og andre redskaber, som kan åbnes med bluetooth, hvor din konto bliver sat som ansvarlig for redskaberne, jeg ved ikke hvor mange gange jeg har set smadret glasflasker, hundeposer og andet affald på gaden, som man ikke kan samle op uden helbredsmæssige risikoer, uden redskaber.
Af sikkerhedsmæssige årsager vil tidsrummet og personens borger ID blive dokumenteret i appen og redskaberne udstyrede med nfc chips for at sikre at de bliver lagt på plads, hvilket også vil sikre at særlige personer ikke kan få adgang til redskaberne, hvis de har blandt andet en voldsdom eller lignende og kasserne burde ikke kunne åbnes om natten.

Derudover kommunalt støttede indsatser såsom lånecykler, førstehjælpskasser, bænke puder og tæpper, aktivitetsudstyr, osv. Alt med nfc chips, for at sikre det ikke bliver stjålet og hvis det gør kan den ansvarlige betale for nyt.

Derudover kan appen også bruges til melding af diverse ting rundt omkring i byen, ødelagte skilte, lyskryds, skraldespande, veje, fliser, bænke, vinduer, natur, osv.
Som et fiktivt eksempel, Indmeld>Nørregade: "2 fliser de sidste 100 meter for hovedvejen er knækket og er en snuble risiko" eller "et skilt er blevet påkørt og læner over fortovet i hovedhøjde"

Appen ville være relativt passiv med minimale notifikationer, vigtige nyheder såsom fyrværkeri, byfest og koncert, sirene test, farlige situationer og påmindelse om at stille ting tilbage og anerkendelse af indmelding, ville være de eneste.

Appen er ikke en tilbudsavis, kontoer godkendt som butiksejere eller administrator, kan kun skrive en generel beskrivelse af hvad de sælger et butiks billedet/logo, adresse og deres åbningstider, med få undtagelser såsom ophørsudsalg, specialarrangementer og begivenheder, samme med foreninger og klubber.

Appen kommer primært til at bestå af få kategorier:
Butikker, Foreninger, Klubber, Indmeld, Vigtige nyheder, Begivenheder, Indsatser.
Selvfølgelig med underkategorier
"Butikker> hobby/mad/tøj/håndværk"
"Foreninger> frivillig/spil/sport"
"Klubber> børn/unge/voksne-spil/natur/håndværk/musik"
"Indmeld> vej og park/politi/kommune"
"Vigtige nyheder> by/kommune/samfund/miljø"
"Begivenheder> by/klubber/butikker/foreninger/"
"Indsatser> miljø/kultur/foreninger"
OSV.

Jeg tror en app som dette ville kunne bringe byen tættere, skabe et fællesskab og får folk til at passe på og deltage i det lokale liv og miljø.

Forslag fra James Mikkelsen

Dit navn bliver ikke synligt for andre.
Din adresse bliver ikke synlig for andre.

Dine data

Når du opretter eller stemmer på et forslag, registrerer og behandler Odder Kommune dit navn, e-mail (og adresse). Formålet med at behandle oplysningerne er at kunne sikre, at betingelserne og proceduren for ordningen overholdes samt give mulighed for at evaluere ordningen. Dine personoplysninger opbevares i op til et halvt år efter et forslag er blevet slettet/behandlet af kommunalbestyrelsen.

Afstemningen løber frem til: 11. jul 2023

Antal stemmer: