Frise med elementer for Odder Biblioteks forårsprogram

Bibliotekets forårsprogram er på gaden

13. januar 2022

Forrygende foredrag

Biblioteket lægger ud med foredrag ved forfatter, foredragsholder og journalist Nanna Hyldgaard Hansen – ”Lev for det halve & Rig på tid” (7/2). Nanna Hyldgaard Hansen har skiftet overarbejdet ud med en kort arbejdsuge og lever nu et liv, der er mere bæredygtigt – for klimaet og hende selv.

Vores lokale maler, tapetdesigner og dekorationsmaler, Heidi Zilmer, fortæller i foredraget ”Fra lærling til mester - et farverigt liv i Odder” (23/2) om sin kringlede vej fra lærling til selvstændig.

Dagen efter (24/2) er der besøg af den populære forfatter, Stine Pilgaard. Kom og hør hende fortælle historier fra de korte sætningers land krydret med højskolesangene fra 'Meter i sekundet'. Vi kan garantere, at det bliver alt andet end kedeligt.

Jubilæumsbogen ”F-16: på vingerne med danske jagerpiloter” blev udgivet i forbindelse med F-16’s 40 års jubilæum i Flyvevåbnet. Drivkræfterne bag bogen er (pens.) oberst Svend ”JOS” Hjort og major Thomas ”MET” Kristensen. De to piloter vil sammen fortælle om F-16 flyets historie (17/3). 

Biblioteket inviterer til en underholdende aften med snak og stik (eller bajere og broderi), når badass-broderisten Trine Runge Jessen lægger vejen forbi. Trine underholder om den skøre vej, hun har taget for i dag at være blevet kendt som Broderisten og hende med de broderede bandeord. Vi holder det på ”Kælderen Bar og Bodega”, hvor det også er muligt at købe ’en bajer’ til sit korsstingsbroderi (4/4).

Det’r for børn

For de mindste har biblioteket Reumert-nomineret børneteater (28/2). Anna og Kasper fra teatret Hvid Støj præsenterer den sanselige forestilling - [pAp]- [kAs] - for de mindste og deres familier. Den skal opleves!

Og endnu et scoop! Odder Bibliotek inviterer til koncert for hele familien med trioen Dissing og Las (9/4). ”Min mormors gebis” er en musikalsk fortolkning af Jakob Martin Strids bestseller-børnebog af samme navn.

Herudover er der højtlæsning for de 3-6 årige (15/3 & 29/3), babycafeer (bla. 22/3) og kreative værksteder, hvor børnene kan lave fastelavnsmasker i Vinterferien og påskekyllinger op til Påske.

Og så er der også …

I maj kan du stå tidligt op og tage med på fugletur til Quistorff-Nyskov Fuglereservatet ved Sondrup (8/5). Det sker i kyndigt selskab, for undervejs vil biolog Henrik Skovgaard fortælle om fuglelivet, mens Ib Salomon, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Odder, fortæller om Svend Quistorff, der opkøbte området for at sikre fuglene et fristed.

Og for at blive i naturens verden (her er den bare lavet af papir). Du kan lære at lave fine blomster i crepepapir i vores workhop for større børn og voksne (26/3).


Vel mødt til et spændende forår!

Du kan læse mere om alle Odder Biblioteks arrangementer på bibliotek.odder.dk/arrangementer

Du kan booke billetter til Odder Biblioteks arrangementer på odderbilletten.dk