Frise med billeder af efterårets arrangementer på Odder Bibliotek

Bibliotekets efterårsprogram er på gaden

15. august 2023

Forfattere fra øverste hylde

Glenn Bech har med raketfart etableret sig som anerkendt og prisvindende forfatter. Han er braget igennem med sit manifest, ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet”, som han modtog Politikens Litteraturpris for i 2022. Med vrede, misundelse og humor brænder Glenn Bech alle illusioner om lige muligheder ned og insisterer på at tale ud fra sine egne erfaringer i klassesamfundet. Forfatteren har noget på hjerte, når han gæster biblioteket 5/10.

I foråret 2021 dræber en 61-årig mand sin 62-årige ekskone i Horsens. Den dræbte er forfatteren Niels Franks søster. Niels Frank er i 2023 nomineret til – intet mindre end - Nordisk Råds litteraturpris for romanen ”Fanden tage dig: beretning om et kvindedrab” skrevet over den tragiske hændelse. Han gæster biblioteket 25/10.

Forrygende foredrag

I det aktuelle og tankevækkende foredrag, ”Lev mere - tænk mindre” (1/11), giver psykolog Pia Callesen dig en ny forståelse af, hvordan du undgår stress, nedtrykthed og nervøsitet. Du vil blive introduceret til et helt ny retning inden for psykologien, Metakognitiv terapi, som vinder frem på verdensplan med fantastiske resultater mod psykisk mistrivsel.

En russisk invasion af Ukraine, sabotage af gasledninger, energikrise, en frygt for tredje verdenskrig – og læg dertil Brexit, autoritære bevægelser, pandemi og et selvsikkert Kina. Det håb om en fri og fredelig verden, der voksede sig frem, da Berlinmuren faldt, er godt tre årtier senere lagt endeligt i graven. Den verdensorden, vi i Europa troede, at vi kendte, er ved at blive en helt anden. Men hvilken? Og hvad betyder det? Og hvor sikkert er det, at Europa kan holde sammen i kampen mod Putin? Det giver Lykke Friis sine bud på i hendes nyeste bog ”Tårernes Europa”, der er afsættet for dette foredrag (15/11).

 Musik og kreativitet

Vores lokale billedkunstner og sangskriver Tine Mynster udgav i foråret 2023 bogen ”Lige Nu”, der er et samlet værk i ord, toner og malerier. Den 27/9 holder hun nørklekoncert på biblioteket, hvor du som publikum nørkler med hænderne, mens du lytter - enten med eget strikke/hækletøj eller broderier, men hvor du også kan være med til at skabe et helt nyt værk.

Er du mere til at synge selv, fejrer biblioteket den 14/9 ”Små synger sammen dag” med en masse dejlig sang for de mindste, og 4/12 får de voksne lov at synge julen ind sammen med ”Morgenfruerne”.

De voksne kan få ”motioneret” deres kreativitet, når biblioteket byder indenfor til linoleumsworkshop ved Snitteriet Studio, hvor du kan lære at trykke din egen linoleumskunst (28/10). Børnene kan 18/11 lave fine julefugle i foam clay eller retrofugle i papir – lige til at hænge på juletræet.

Teater for hele familien

”Hva’ så din bette lort. Ka’ du ikke ta’ dine forældre med i ”teatret”, når biblioteket spiller forestillingen Orla Frøsnapper” den 26/9 kl. 17. ”KLOKKEN FEM! Jamen det kan vi da ikke, der skal vi jo lave middagsmad”. Bare rolig, det har biblioteket da tænkt på, så efter forestillingen vil der blive serveret pizza til alle.

Den 12/10 spiller forestillingen ”Klippetiklop” for de allermindste og 9/11 spiller ”Ægget”, om Frk. Geert, der elsker blomster – særligt solsikker. En dag, hun skal så sine frø, ligger der et kæmpe-stort æg!!!

Trolderier på spil i hele oktober

I efterårsferien (uge 42) kan du lave troldeblyanter med silkclay, snot-snude-trolde-bogmærker, trolde-pandebånd og vikle-trolde i vores kreative værksted. Og i hele oktober står den på troldejagt for børn og voksne i området omkring biblioteket og i midtbyen.

Ud over det har Odder Bibliotek som altid ”Litteratur med Munk & Buur”, samtalesaloner, bustur til Bogforum i København, Skumringstime, Morgengry og babycafeer.

Se hele programmet på www.bibliotek.odder.dk/arrangementer