Lysinstallationen på banegårdspladsen

Lys på banegårdspladsen

05. november 2018

Fredag aften blev lysinstallationen ved Banegårdsplads indviet. Mere end 150 var mødt frem for at være med.

Elever fra 5. klasse læste op af citater om tid, som de havde skrevet.

Kunstneren Vibeke Rønsbo fortalte om tankerne bag lysinstallationen. Det handler om at få os til at stoppe op og tænke over, hvad tid er for os.  

Sille Askefrø Bjørn fra Hele Landet, der er det arkitektfirma, som i samarbejde med Odder Kommune og bymidteforum står bag udviklingen af bymidtestrategien.   

Videoer

Du kan se en video fra åbningen på Odder Kommunes Youtube-kanal ved at klikke her.
Se også Jens Forchhammer fra Århus Senior TVs video om projektet. Videoen går ligeledes til Youtube.

Billeder

Lysinstallationen kan ses frem til den 18. november, hvor der er en afslutningsevent kl.18.30. Til eventen kan man medbringe sin egen is-lampe.

Ved at klikke på dette link, kan du se en video på Youtube om, hvordan du kan lave din egen islampe. 

Fakta om lysinstallationen:

  • Den 2. november: Åbning på Banegårdspladsen kl. 17.30. Lys-uret tændes kl 18
  • Den 1. – 16 november: Hent en spand (ved henvendelse i receptionen på Rådhuset - spørg efter Louise Holmegaard) og lav din egen lyslampe.
  • Den 5. november: Workshop på Centralhotellet kl.16-18. 
  • Den 18. november: Afslutningsevent på Banegårdsplads, lysinstallationen slukkes og genskabes med is-lamper

Fakta om byudviklingsstrategien

  • Odder Kommune skal have en byudviklingsstrategi. Realdania har indgået et samarbejde med kommunen om at udarbejde strategien. I løbet af foråret 2018 blev der derfor igangsat et projekt, hvor en bred gruppe af aktører blev inddraget i et bymidteforum. Bymidteforummet omfatter såvel deltagere i arbejdet under det tidligere bymidteudvalg som ildsjæle, der har indsendt interessetilkendegivelse til Odder Kommune i 2018.
  • I ansøgningen til Realdania beskriver Odder Kommune ønsket om at realisere en række fysiske pilotprojekter og events i bymidten i løbet af 2018. Erfaringerne fra disse tiltag skal danne grundlag for byudviklingsstrategien. Projektet på banegården er et af disse tiltag, ligesom Folkeparken også var. Desuden har der været afholdt et kunsthåndværkermarked og et madmarked.
  • Byrådet har afsat 624.500,- til byudviklingsstrategien på Budget 2018, og ansøgningen til Realdania er på et tilsvarende beløb, så den samlede projektøkonomi for byudviklingsstrategien er ca. 1,1 mio. kr.

Læs mere om byudviklingsstrategien