Regn på rude.

Information om weekendens nedbør

09. februar 2024

Nedbøren er igen på vej til Odder Kommune, den er faktisk allerede i gang med at falde. DMI regner med at der vil komme nedbør fra omkring middagstid fredag og frem til lørdag morgen, men der er stadig lidt usikkerhed om, hvorvidt den kommer som sne, slud eller regn. Vi holder naturligvis øje med alle tre scenarier og handler efter dem i løbet af weekenden.

I skrivende stund – først på eftermiddagen fredag – ser det ud til at der kommer mellem 15 og 20 millimeter nedbør i løbet af natten til lørdag. Kommer det som sne, er vi naturligvis klar til at rydde vejene for den slags. 

Kommer det som regn, betyder det at vandstanden i åer og vandløb begynder at stige fra fredag aften omkring klokken 20 og forventes at begynde at aftage lørdag morgen omkring klokken 9. Det skal dog siges at nedbørsmængden ventes at være cirka halvt så stor som den, der kom mandag og tirsdag. Bor du i nærheden af vand – eksempelvis en å – kan det være en god idé at hente sandsække ved Spektrum i Odder.

Men i det hele taget er det altså en weekend med en del nedbør, og derfor er det en god idé at holde øje med vejrudsigter, vejdirektoratet og medierne i det hele taget. Hvis der skulle opstå problemer med nedbøren lokalt, opdaterer vi på odder.dk og Odder Kommunes facebook-side.

Du kan også læse siden her, hvor vi informerer om, hvad vi gør og hvad du selv kan gøre, når der kommer meget vand fra oven.