Hyldest til veteraner

06-09-2023

Årets Flagdag blev højtideligholdt i Odder med flaghejsning, kransenedlæggelse, sang, tale og inspirerende foredrag fra tidligere udsendte.

Den nationale Flagdag den 5. september for Danmarks udsendte er blevet en fast tradition i Odder Kommune. Her udtrykker vi vores taknemmelighed og anerkendelse for de mænd og kvinder, herunder soldater, politifolk, beredskabsfolk, sundhedspersonale og andre, der har været udsendt i Danmarks tjeneste.

Kransenedlæggelse

Velbesøgt Flagdag

Omkring 55 veteraner, pårørende og nysgerrige borgere var mødt op Kirkecentrets flagstang for at vise deres ærbødighed over for de udsendte. Borgmester Lone Jakobi holdt en tale for de fremødte, og der blev sunget en salme. Der blev lagt krans ved flagstangen, og dannebrog blev stolt hejst til tops.

Lone Jakobi holder tale i forbindelse med Flagdagen

Arrangementet ved Kirkecentret sluttede med, at en ung musikelev fra Odder Musik Skole spillede "The Last Post" på sin trompet.

The last post spilles på trompet

Efter ceremonien blev der i Odder Kirke afholdt spændende foredrag, hvor to tidligere udsendte delte deres oplevelser fra tjenesteområder som Afghanistan, Irak, Balkan og Afrika. 

Foredrag i Odder Kirke ifm Flagdagen

Her fik man et godt indblik i, hvordan det er at være udsendt på vegne af Danmark.

Foredrag i Odder Kirke ifm Flagdagen

Fakta om Flagdagen

I Odder Kommune har vi mere end 100 tidligere udsendte.

Dette års markering af Flagdagen var den niende af sin slags i Odder, hvor vi ønsker at udtrykke vores tak til alle veteraner for indsatsen.
 

Flere billeder fra dagen

Faner til Flagdagen

Dannebrog til tops på Flagdagen

Krans ved flagstang i forbindelse med Flagdagen

Æresvagt til Flagdagen

Foredrag i Odder Kirke til Flagdagen