Børn i kvashegn med dkvild logo på billedet

Biodiversitet

Biodiversitet, eller biologisk mangfoldighed, er variationen af dyr, planter, bakterier og svampe i naturen - det er med andre ord det, der gør naturen vild. Den er trængt mange steder,  og en lang række vilde planter og dyr der tidligere var almindelige i Danmark er i tilbagegang. Det vil vi gerne gøre noget ved.

Danmarks Vildeste Kommune

Natur kræver plads og sammenhængende arealer hvor livet kan vandre og udfolde sig. Vi kan alle sammen gøre noget for at forbedre naturen og standse tilbagegangen af biodiversitet, og det kan vi ikke mindst som kommune. Derfor har vi tilmeldt os Miljøministeriets konkurrence #dkvild, som skal kåre den vildeste kommune i Danmark.

Tanja Marie Asp foran Danmarks største kvashegn i Økologiens Have
Videoen afspilles på Youtube

Men selv, hvis vi ikke skulle vinde den, så ligger vi ikke på den lade side - den 27. januar 2021 vedtog byrådet nemlig Odder Kommunes biodiversitetsplan, som du kan se via linket herunder.

I planen står der en hel masse om alle de ting, som vi vil gøre for at gøre kommunens natur endnu vildere. Og klikker du på "Nyheder og tiltag" her i bunden, så kommer du ind til en liste over de ting, som vi allerede har sat i gang. 

Til biodiversitetsplanen er koblet et kort, hvor alle du indberette dine private eller fælles arealer der er udlagt til biodiversitet. I nedenstående bjælke kan du tilgå kortet og indberette arealer til biodiversitet.