Sæler, marsvin og hvaler

Står du i en situation, hvor et dyr er i nød, kan du hele døgnet alle dage i året ringe og få hjælp hos Dyrenes Vagtcentral.

Døde sæler
Finder du en død sæl på stranden, så kontakt: Fælles drift og Service, tlf. 87 80 36 63
Oplys gerne nummeret på stranden (redningsvejnummer), for hjælp til lokalisering.

Forladte sælunger
Møder du en sælunge på stranden, så er det bedste råd at lade den være og holde afstand! Du bør under ingen omstændigheder røre sælunger.

Der er ingen grund til at ringe efter hjælp på grund af sælunger, der ligger alene i juni og juli. Moderen kommer normalt til ungen én til to gange i løbet af natten, hvor der er fred og ro på stranden for 10-20 minutters samvær. 

Ligger en sælunge på siden, og stritter med en forluffe og ser lidt ynkelig ud, så er det for at aflaste brystkassen og trække vejret. Sæler kan ikke ligge på ryggen.

Læs mere om sæler her på Naturstyrelsens hjemmeside.

Hvaler
Zoologisk Museum i København har sammen med Fiskerimuseet stået for projektet: "Fokus på hvaler i Danmark". Hjemmesiden om hvaler vedligeholdes "på lavt blus".

Læs om projektet på hjemmesiden: hvaler.dk

Zoologisk Museum er fortsat interesseret i oplysninger om havpattedyr i Danmark. Har du en usædvanlig observation, kan du kontakte Fiskeri- og Søfartsmuseet, der tager sig af indsamling og registrering. Statens Naturhistoriske Museum skal udelukkende kontaktes i tilfælde af strandede store hvaler.

Fiskeri- og Søfartsmuseet
Tarphagevej 2
6710 Esbjerg V
Telefon 7612 2000