Opbygning af byggeri

Søg byggetilladelse

Byg og Miljø er et selvbetjeningssystem, der gør det nemmere for dig at søge om for eksempel byggetilladelse, og giver dig overblik over din byggeansøgning.

Når du skal søge en byggetilladelse, giver Byg og Miljø dig et overblik over, hvilken information og dokumentation kommunen skal bruge for at behandle din sag. Undervejs får du hjælp til de mest almindelige aktiviteter inden for det, du søger tilladelse til. Du bliver guidet igennem ansøgningsprocessen trin for trin, indtil du til sidst med et enkelt klik kan sende din ansøgning, som automatisk går til den rette myndighed.

Har du brug for hjælp til at ansøge?

Har du brug for hjælp til at komme igennem den digitale ansøgningsprocedure, kan du ringe til Den Digitale Hotline på 70 20 00 00.

Mandag - torsdag: 08.00 - 20.00

Fredag: 08.00 - 16.00

Søndag: 16.00 - 20.00

Har du brug for hjælp til at få udarbejdet tegninger og søgt byggetilladelse på dine vegne?

Så anbefaler vi, at du kontakter en rådgiver. Det kan være en kompliceret proces at skulle igennem ved større projekter, så derfor anbefaler vi, at man benytter sig af en rådgiver.

Byggesagsgebyr

Vi opkræver byggesagsgebyr for byggesager. Læs mere om Byggesagsgebyr

Forhåndsdialog

Vi tilbyder en forhåndsdialog af en times varighed uden opkrævning af gebyr. Det gælder uanset om der er tale om byggeri der kræver byggetilladelse eller ej. Såfremt du ønsker at tage imod dette tilbud kan du booke en forhåndsdialog. Book og læs mere om det her.

Regler

Byggeri skal altid overholde Bygningsreglementets regler. Her kan du læse de almindeligt og landsdækkende gældende regler for byggeri.
Vær altid opmærksom på hvorvidt der findes en lokalplan/byplanvedtægt for din ejendom og om det du ønsker at opføre er tilladt i henhold til lokalplanens/byplanvedtægtens bestemmelser. Såfremt der vedr. et specifikt forhold er modstrid mellem hvad der står i bygningsreglementet og hvad der står i lokalplan/byplanvedtægt, er det som udgangspunkt lokalplanen/byplanvedtægten, der er gældende.
Der kan også være servitutter og deklarationer, som er gældende for netop din ejendom. Disse kan findes på den digitale tinglysning.
Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit ønskede byggeri kræver byggetilladelse, anbefaler Odder Kommune at du kontakter Byggeri, Odder Kommune på byggeri@odder.dk eller på tlf. 29 22 27 28.

Gode råd fra Forbrug.dk

”Skal du i gang med et byggeprojekt? Undgå de mest almindelige fejl, når du indgår aftalen med håndværkeren. Vi har gjort det nemt for dig og samlet en række oplysninger på den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk.

Spørgsmål?

Kontakt os gerne hvis du har spørgsmål på Byggeri@odder.dk eller på telefonnummer 29 22 27 28.
Telefontiderne er:
Mandag – torsdag: 10-14
Fredag 10-12