Stilhedens hav - fortællekoncert

Saxofonist Jakob Elvstrøm, der er bosiddende i Odder, ansøgte i efteråret Odder Kulturforening om penge til fortællekoncerten der nu ser sit lys. Han vandt afstemningen og har nu mulighed for sammen med sin kollega Niels Ulbrandt og ikke mindst journalist og fortæller Steen Bille at lave en gratis fortællekoncert på Odder gymnasium idet koncerten er støttet af Odder Kommunes kulturpulje i samarbejde med Odder Kulturforening.

Kom og hør en unik blanding af musik og litteratur, der beskriver menneskets til alle tider, store fascination af Månen og himmelrummet omkring den.

En fascination der har udtrykt sig i alt fra stammedans til rumrejser og er blevet beskrevet med både musik og ord.

Alt ovenstående beskriver Stilhedens hav med en række nyskrevne egen-kompositioner og fortolkninger af klassikere som "Fly Me to the Moon", "Man on the Moon" (R.E.M.) og "Space Oddity" (David Bowie), Stilhedens hav spiller selvfølgelig også danske måne-klassikere som "Tænk hvis jeg sad på Månen".

Fortæller Steen Bille har gennemtrawlet mange tusinde sider og publikum vil høre alt fra grønlandske myter, Haiku digte, Jules Verne, Piet Hein og den århusianske digter Peter Laugesen.

Musikken er smuk lytte-jazz/synth-jazz, inspireret af 1980'ernes lydunivers og spænder fra det meditativt afdæmpede til mere rytmisk medrivende musik. I musikken benyttes bla. lydstumper fra russernes Vostok missioner, en række lydklip fra NASAs store arkiv og world trommeloops.

Duoen Stilhedens hav har taget navn efter det sted, hvor mennesket med Apollo 11 for første gang i historien landede på månen i juni 1969.

Niels Ulbrandts synthesizer og computerskabte soundscapes udsmykkes af Jakob Elvstrøms saxofon, med temaer og improvisationer, skabt i øjeblikket. Begge er de uddannet på de rytmiske konservatorier i henholdsvis København og Aarhus, og arbejder som professionelle musikere.

Stilhedens hav har optrådt i såvel Viborg domkirke som museum HEART i Herning