Manuel Bellone - Italiensk Folk kommer til Odder

Manuel Bellone har sine rødder i traditionen fra folk- og amerikansk countrymusik, smeltet sammen med en stærk ånd af rock 'n' roll.

"Jeg er en folk-rock-sangskriver fra Palermo på Sicilien. Sidste år spillede jeg og mit band i hele Europa og præsenterede sange fra mine to sidste album, "Light From The Grave" og "Split Pot". Jeg skriver og fremfører mine egne sange og er påvirket af mange kunstnere, især fra klassisk folk, bluesrock.

Klassisk, men unik: det er det, jeg kan lide, og det er også sådan, jeg gerne vil ses."

Publikum (og musikkritikere) elskede koncerterne - og det samme gjorde bandet - så nu ser Manuel frem til at tage på turné igen med håbet om at gøre oplevelsen endnu bedre. Manuel har spillet på en række betydningsfulde festivaler, herunder Live At Heart i Ørebro (SWE), Jazz & Blues Festival i Motala (SWE), Folkest Festival (IT) og meget mere.

Med sin første solo EP ude i 2013 "Lost Every Night Alone", folk-rock singer songwriter MANUEL BELLONE, påvirket af kunstnere som Ryan Adams Neil Young, Bob Dylan og Gram Parsons, den amerikanske traditionelle musik og den akustiske musik fra de tidlige 70'er Stones og Zeppelin, inspireret af Alfons Maria Muchas malerier og Siciliens landskabsduft, begynder Manuel sin vej, der vil føre til LP'en "Light From The Grave", der udkommer i 2015, og som vil få ham til at spille mere end 100 koncerter i klubber og teatre rundt om i Europa, hvilket gør ham til en af de mest hårdtarbejdende italienske musikere i udlandet.

I 2016 er det turen kommet til "You Need A Plan B To Stay Alive", en live EP, der fejrer halvandet års turnéer og foregriber Manuel Bellones tilbagevenden til optagestudiet for hans kommende LP "Split Pot". "Split Pot" er en skattekiste, der indeholder det, og hvor vi har været i løbet af de sidste ti år, de mennesker, vi har mødt, alt det, vi har gjort, så alt det, der har inspireret vores sange." Sådan taler Manuel Bellone og band om deres album, der udkommer den 18. april 2017 sammen med starten på Manuel Bellones Europa-turné.

Ligesom Stones' "Exile On Main Street" blev sangene indspillet under hvad vi kan betragte som et musikalsk tilbagetog midt i Sicilianske landside, helt DIY. Manuel er født i Meran, i den nordlige del af Italien, lige ved grænsen til Østrig. Så snart han var tolv år, flyttede han til Palermo, i den dybeste sydlige del af Europa, et par kilometer fra den afrikanske kyst. Mens hans bedsteforældre lyttede til amerikansk folkemusik, udviklede han en anden måde at opfatte musikken på og begyndte som 14-årig at skrive sine egne sange, der var stærkt påvirket af den traditionelle americana, den hamrende afrikanske takt og den zigeunermusik, der blev spillet i Centraleuropa